Volg ons op

Twente-Cup: Indoor Marathon Mennen Hellendoorn

Spectaculaire indoormarathon mennen in gloednieuw Hippisch Centrum ’t Oale Spoor te Hellendoorn.

Geïnspireerd door de vele mogelijkheden die de nieuwe accommodatie biedt, heeft Menclub Helderse Voerluu besloten aan te haken bij de Twente Cup. Een mooie aanvulling op deze reeks indoor menwedstrijden in Twente.  In Hellendoorn gaat dat plaats vinden op 14 januari 2018.

De hal in Hellendoorn heeft voor deze wedstrijd een baan van 70 bij 30 m, dat maakt het aantal variaties in het parcours ongekend.. Niet alleen ruimte genoeg voor een spectaculair parcours, maar er is binnen ook een losrijbaan van 20 bij 40 meter, heel aangenaam in januari!

Voor bezoekers en sponsoren is er  een VIP-terras met 5 mooie verwarmde patio-tenten en een publiekstribune op de kop van de baan. Zo kan het publiek van drie kanten de wedstrijd volgen.


De ervaren parcoursbouwer Hans Bergboer staat garant voor een pittige wedstrijd. Er is zelfs een replica van een oeroude Noord-Hollandse ophaalbrug geregeld door initiatiefnemer Jan Berendijk. Het parcours zal aangekleed worden met prachtige planten van Plantenverhuur Rozet uit Zelhem.

De vloer in de hal is door een eb- en vloed systeem de ideale ondergrond voor deze wedstrijd.

Het nieuwe Hippisch Centrum is ultramodern; er is menig uurtje ingestoken door de vele vrijwilligers van onze verenigingen. Goede isolatie, warmteterugwinning, perfecte LED-verlichting, internationale afmetingen. En dat allemaal met wellicht het mooiste terras van Nederland, dat je uitzicht geeft op de Sallandse Heuvelrug.

De wedstrijd wordt uiteraard verreden onder reglementen van de KNHS. Er zijn in totaal maar liefst 8 rubrieken:

  • Paarden vierspan 
  • Paarden tweespan 
  • Paarden enkelspan 
  • Pony's enkelspan 
  • Pony's tweespan
  • Pony's vierspan (meervoudig Nederlands kampioen Marijke Hamming start in Hellendoorn)
  • Jeugdrubriek (10 tot 18 jaar)
  • Hobbyklasse

Iedereen rijdt 2 rondes het volledige parkoers. De eerste ronde moet je binnen de tijd zijn, in de tweede ronde geldt de snelste tijd voor de hoogste klassering. Van beide rondes tellen de afgeworpen ballen als strafseconden. We rijden in clusters van 5 deelnemers.

Tot 7 januari 2018 bestaat de mogelijkheid in te schrijven via KNHS, of via henk.eertink@kpnmail.nl; echter vol is vol!
De uitslag telt mee voor de Twente Cup, maar je kunt ook los daarvan deelnemen.

Een ideale gelegenheid eens rond te snuffelen in ons nieuwe onderkomen, waaronder de sfeervolle kantine.

Ben je benieuwd naar de uitslagen en tussenstanden van de tot nu toe verreden Twente-Cup wedstrijden? Klik dan hier!

Ben je benieuwd naar alle informatie rond de Twente-Cup wedstrijden zoals organiserende verenigingen, wedstrijdregels, plaats, e-mail adressen etc? Klik dan hier!