Volg ons op
Mark Weusthof

Mensport

Mark Weusthof na Lähden ook goed op dreef in Riesenbeck.

Mark Weusthof na Lähden ook goed op dreef in Riesenbeck.

Riesenbeck

Mark Weusthof gaf afgelopen weekend zijn visitekaartje af op de internationale vierspanwedstrijd in het Duitse Riesenbeck . Na een goede dressuurproef op vrijdag kwam hij met 49,85 punten op een vijfde plek. Zaterdag stond de marathon op het programma. Mark kwam als absolute favoriet op dit onderdeel aan de start. Hij had immers, veertien dagen geleden, de zeer zware marathon van Lähden op zijn naam geschreven. De prestaties in de zeven hindernissen was vrij constante maar net iets minder scherp als in Lähden.

Mark Weusthof

Uiteindelijk eindigde hij ook als vijfde in de marathon. In het laatste onderdeel , de vaardigheidsproef,  paste alles en kwam team Weusthof, zonder strafballen, als snelste over de eindstreep. Deze winst leverde hen uiteindelijk de vierde plaats op in het algemeen klassement , achter winnaar Chester Weber (USA), IJsbrand Chardon (de winnaar van de marathon), en de fransman Benjamin Aillaud.

Het doel van Twents Vierspan Theo Weusthof is;  In 2020 aan de start staan op het wereldkampioenschap in eigen land te Horst in Limburg. Gezien de resultaten van dit relatief onervaren vierspan liggen ze goed op koers.

Lähden

De menwedstrijden in het Duitse Lähden werden veertien dagen geleden verreden in de achtertuin van Christoph Sandmann. Na de onderdelen dressuur en marathon stond Mark nog op een tweede plaats. Maar door een tegenvallende vaardigheidsproef zakte hij terug naar de vijfde plek in het eindklassement.

Pony vierspanmenster Marijke Hammink uit Bornerbroek wist in Lähden haar concurrenten voor te blijven en sloot deze rubriek winnend af vóór regerend wereldkampioen Michael Bügener (GER) en Roger Campbell  (GBR).

Ook tweespanrijder Antonie ter Harmsel uit Rijssen reed zeer sterk. Vóór de vaardigheidsproef stond Antonie nog op de eerste plaats in het tussenklassement. Maar met drie afgeworpen ballen kon hij deze plaats niet vast houden en eindigde uiteindelijk op de vierde plaats.

Voor de internationale menwedstrijden staat  van 17 t/m 22 juli Aken en van 9 t/m 12 augustus Beekbergen op het programma.

Klik om te reageren

laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mensport