Volg ons op
Twents-Vierspan

Mensport

Verslag open dag Twents-Vierspan.

Verslag open dag Twents-Vierspan.

Jaarlijkse sponsor en relatiedag.

Het was een zonnige en warme dag zaterdag. De koffie en krentenwegge smaakte goed daar in de partytent van Stichting Twents-Vierspan Theo Weusthof. De jaarlijkse sponsor en relatiedag 2018 was goed begonnen. 

Twents-Vierspan

Nieuwe voorzitter en bestuurslid

Alwin Maaskant wordt opgevolgd door Cees Haulo (55). De in Losser woonachtige Haulo nam in zijn jeugdjaren twee keer deel aan het NK springen voor ponyruiters en is zelf menner van een enkelspan. Tevens is Hans IJIand als lid aan het bestuur toegevoegd om de PR-activiteiten rondom het Twents-Vierspan te ondersteunen. Velen zullen hem ook kennen, omdat hij al jarenlang actief is in de paardensport. Hans rijdt momenteel 1-span paard.

Hoofdsponsor: Alfons Engbers

Mooi voor Mark Weusthof is dat ECW (Engbers Cool Warehouse) van Alfons Engbers de komende drie jaar, dus tot en met het WK in van 2020 in Horst, als zijn hoofdsponsor zal optreden. Alfons sponsort Mark al 25 jaar maar heeft nu zijn aandeel uitgebreid. Kuipers Logistics blijft aan als sponsor van de vrachtwagen voor vervoer naar en van wedstrijden. Achterbosch Machinebouw heeft zich in 2017 al tot en met het WK van 2020 in Horst als koetssponsor aan het Twents-Vierspan verbonden.

Al met al kan Mark vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder beginnen. Mark presenteerde zaterdag dan ook goed gestemd tijdens zijn jaarlijkse en inmiddels tot een traditie uitgegroeide sponsor- en relatiedag zijn vierspan voor het nieuwe outdoor-seizoen dat over twee weken begint in het Limburgse Horst. 

Twents-Vierspan

Het nieuwe seizoen Staat weer voor de deur.

Mark: In ieder geval zo voelt het. 19 april komt eraan. De eerste trainingsdag met alle 4-span rijders hebben we al achter de rug. Nog even terugkijken naar het vorige seizoen. Het was een seizoen met op en af. De dressuur was heel constant met telkens een score onderin de 50 punten. De marathon en vooral de vaardigheid gingen op en af. Hier hebben we hard aan gewerkt om dit naar een hoger niveau te krijgen. Dit waren toch altijd onze sterke punten en daar moeten we het weer naar toe. Deze winter hebben we ons versterkt met 2 nieuwe troeven:

 

"Het wordt een eerlijk seizoen, waarin we elkaar allemaal tegenkomen"

 • Diego:  Zuidenwind X Scandie
 • Zatijn: Patijn X Urivant

 

Zatijn doet het heel goed en zal ook direct mee naar de wedstrijden gaan. Diego zal in ieder geval de kleine wedstrijden lopen en dan zal uitwijzen hoe hij zich verder ontwikkelt. Deze toppers zullen ons helpen om toch onder de 50 punten in de dressuur te komen. Verder verwacht ik met Zatijn erbij dat we weer meer vastigheid hebben in de marathon en vaardigheid. Dit was het eerste winter dat we geen indoor hebben gereden. En ik moet zeggen dat het wel heel kaal is. Maar toch denk ik dat we daar een juiste keuze in hebben gemaakt. Om het hoogst haalbare uit de outdoor wedstrijden te halen hebben we alle energie nodig. We hebben hard gewerkt deze winter en hopen dat dit te zien is straks bij de outdoorwedstrijden. We willen zorgen dat we beter in de competitie komen dit seizoen met de andere Nederlandse rijders. Dit seizoen Staat er weer een WK op het programma en dat is in Tryon Amerika. De KNHS stuurt er vijf menners heen. Ook naar Aken en Windsor mag alleen het Nederlands team (dus ook 5 menners) naar toe. Dus het is voor ons heel belangrijk dat we weer met hen in de competitie komen. 

Windsor Castle

Bondscoach Harry de Ruyter heeft mij ondertussen al toegezegd dat ik mag starten in de internationale wedstrijd op de koninklijke Engelse domeinen van Windsor Castle. Het wordt een eerlijk seizoen, waarin we elkaar allemaal tegenkomen. We moeten maar zien hoever we komen, want ik weet nog niet hoe de concurrentie er precies voor staat. Maar wel dat mijn niveau omhoog gaat.

Wedstrijdprogramma Twents-Vierspan aankomend seizoen

Om het hoogst haalbare uit de outdoor wedstrijden te halen hebben we alle energie nodig. We hebben hard gewerkt deze winter en hopen dat dit te zien is straks bij de outdoorwedstrijden. We willen zorgen dat we beter in de competitie körnen dit seizoen met de andere Nederlandse rijders. Dit seizoen Staat er weer een WK op het programma en dat is in Tryon Amerika. De KNHS stuurt er drie menners heen. Ook naar Aken en Windsor mag alleen het Nederlands team (dus ook 3 menners) naar toe. Dus het is voor ons heel belangrijk dat we weer met hen in de competitie komen.

Hieronder het wedstrijdprogramma:

 • 9 t/m 22 april    Kronenberg
 • 9 t/m 13 mei      Windsor, Engeland (Nederlands team)
 • 11 en 12 mei      Rijssen
 • 23 t/m 27 mei   Valkenswaard
 • 8 t/m 10 juni     Lähden, Duitsland
 • 21 t/m 24 juni  Riesenbeck, Duitsland
 • 17 t/m 22 juli    Aken, Duitsland
 • 9 t/m 12 aug     Beekbergen (Ned. Kampioenschap)
 • 16 t/m 19 aug   Donauessingen, Duitsland
 • 21 t/m 23 sep   WK TRYON, USA

 

Mark Weusthof

Mark Weusthof

Naar buiten voor de demonstratie

Intussen is het hoog tijd geworden voor de demonstratie buiten in het veld. Dus nog even met een lauwe slok koffie dat laatste stuk krentenwegge wegspoelen en dan rap naar buiten waar Mark en zijn team het vierspan aanspannen. Daarvan en het begin van de demonstratie, hieronder een kleine fotoreportage. Het is en was letterlijk een prachtige dag!

Vergeet niet op de foto's te klikken voor een vergroting!

Klik om te reageren

laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mensport