Volg ons op

Mennen

Belangrijk nieuws voor Jeugd-Menners!

Volgend jaar,  zaterdag 3 februari vindt er voorafgaand aan de Strijd der Districten in Manege Luxool in Nijkerk een marathon jeugd-mennen plaats. De 15 beste teams van deze wedstrijden gaan door naar de finale die wordt gehouden tijdens het event Paard&Koets in Kronenberg. Dat evenement van de mensport vindt plaats op 20, 21 en 22 april 2018 op de hippische terreinen Grandorse. Daar heeft het haar krachten gebundeld met de internationale Menwedstrijden Horst aan de Maas. Deelname is mogelijk, volgens het KNHS reglement, vanaf 10 jaar voor enkelspan en vanaf 14 jaar voor tweespan. Als je 16 jaar of jonger bent en serieus met de mensport bezig bent, schrijf je dan in. Stuur een e-mail naar Cindy Timmer, h2t@xs4all.nl, vermeld daarin je naam, leeftijd, adresgegevens en of je rijdt met een enkel- of tweespan. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- en kan op de dag zelf betaald worden op het secretariaat. Deelname is inclusief twee toegangskaarten voor Paard&Koets, deelnemers aan de finale tijdens Paard&Koets ontvangen vier toegangskaarten.

De 15 beste deelnemers van Nijkerk mogen starten tijdens de finale op Paard&Koets op zaterdag 21 april, die verreden wordt over twee manches. Na Nijkerk (twee manches) en Paard&Koets (eerste manche) wordt er een tussenstand opgemaakt. De startvolgorde van de tweede manche tijdens Paard&Koets is de omgekeerde stand na drie manches, tijdens de laatste manche start iedereen op 0.

Deze jeugdmarathon zou oorspronkelijk verreden worden tijdens Horse Event in Ermelo op 10 september, maar moest vanwege de zeer slechte weersomstandigheden afgelast worden.

De winnaar van EIM 2017, Larissa Reints (hoofdfoto) is natuurlijk een van de deelnemers aan de jeugdmarathon tijdens Paard&Koets.

Voorlopig tijdschema Nijkerk zaterdag 3 februari 2018.

  • 09.00 – 10.30 uur: parcours verkennen
  • 10.30 – 14.00 uur: minimarathon jeugd-mennen
  • 14.00 – 15.00 uur: parcours verkennen
  • 15.00 – 21.00 uur: Strijd der Districten

Bron: www.hoefnet.nl

Klik om te reageren

laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mennen