Volg ons op

Mennen

Gezelligheid en Topsport tijdens Euregio indoor mennen Denekamp 2018

Gezelligheid en Topsport tijdens Euregio indoor mennen Denekamp

Zaterdag 10 november werd in een bomvolle manege De Zonnebeek te Denekamp het Euregio Indoor Mennen 2018 verreden. Parcoursbouwer Bennie Steenbleek kreeg naar afloop de complimenten van deelnemers over de fantastische parcoursen met alternatieve mogelijkheden en technische onderdelen. Het Euregio indoor mennen staat altijd garant voor veel gezelligheid, ontspannen sfeer en prachtig verzorgde parcoursen. Dit jaar hebben een aantal leden van de Mensport Vereniging Denekamp het parcours en de manege aangekleed onder het thema “Ik hou van Holland”.

Alle rubrieken zijn voor het eerst op één dag verreden. Om 12 uur ging het spektakel van start met de Twente Cup rubrieken enkelspan pony, twee span pony, enkelspan paard en de jeugdrubriek.

Er werd felle strijd geleverd om een finale plaats te bemachtigen (de vier besten van ieder rubriek).

De finales werden verreden vanaf 18:30 uur met aansluitend de vierspan paarden, tweespan paarden en vierspan pony’s.

Bij de enkelspan pony’s reed Larissa Reints een super ronde en in een tijd van 106,13. Dit was ruim 14 seconden sneller dan de nummer twee en tevens de snelste ronde van de avond. Jorn Elburg was de snelste in de rubriek tweespan pony’s en verwees, de als eerst geplaatste, Kai Kamphuis naar een tweede plek. In de rubriek enkelspan paard ging de winst, met hangen en wurgen naar de voor eigen publiek rijdende Gerard Schut. Theo Spit uit Losser werd op ruim 4 seconde achterstand tweede.

De rubriek tweespan paarden was het klapstuk van de avond. Er werd een felle strijd geleverd tussen o.a. Mark Weusthof, Rense Egberink,  Raymond Letteboer en de enigste dame in het sterke deelnemersveld, Renate Hofkes. Mark reed met zijn vierspan paarden Jack ( 8 jaar) en Charly (10 jaar) zeer constant en liet de klok in beide manches stil zetten op 118 seconden. Ook Raymond maakte geen fouten en werd tweede. Rense Egberink moest in iedere rit een balletje incasseren maar werd door zijn snelle basistijd fraai derde. De uit Winterswijk afkomstige Renate Hofkes met haar mooie span bruinen paarden werd vierde en Alfons Engbers met zijn relatief jonge span vijfde.

Voor de rubriek vierspan pony’s kwamen er uiteindelijk slechts 3 combinaties aan de start, Marijke Hammmink, Kenny Konora en Florian Meissner. Maar om het publiek ter vermaken kwam vanuit de deelnemers het mooie idee om de bijrijders ook te laten rijden (Rob Dijkhuis werd zelf van de tribune gehaald). Marijke was alles en iedereen te snel af en werd eerste gevolgd door Kenny Konora en Michael Bugener (met de pony’s van Marijke Hammink). De uit België afkomstige Konora is een ambasadeur voor de mensport en vaste deelnemer in Denekamp. Zij moeten bijna 300 kilometer afleggen om hier aan de start te komen.   

De vierspanrubriek werd een tweestrijd tussen Huub Pater en Nico Avezaath waarbij Huub aan het langste eind trok.

Klik om te reageren

laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mennen