Volg ons op
Team Chardon

Mennen

Bram Chardon superieur tijdens EIM Denekamp 2017.

In de  prachtig aangeklede manege De Zonnebeek werd afgelopen weekend, onder grote publieke belangstelling, de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen Denekamp gehouden. Met het thema Rock & Roll bouwde Bennie Steenblik schitterende parkoersen.

Bram Chardon

Bram Chardon met zijn 4 Lipizzaners op EIM

Bram Chardon heeft dit evenement aangegrepen om zijn vierspan Lippizaners optimaal voor te bereiden op de serie WK indoor.

Na afloop trakteerde Bram samen met de als tweede geëindigde Herman ter Harmsel het publiek op een schitterende show!

De plaatselijke favoriet Mark Weusthof kwam met zijn gelegenheids span niet verder dan een 5de plaats. Hij moet zelf, de als negende startende, Dennis Peters voor laten gaan.

4-span team Mark Weusthof tijdens EIM 2017

4-span pony team Marijke Hammink tijdens EIM 2017

In de rubriek vierspan pony’s moest, de uit België afkomstige, Kenny Kanora zijn meerdere erkennen in de niet te kloppen Marijke Hammink. Derde werd Eric Mulder met zijn IJslanders.

Rense Egberink is de winnaar bij de tweespan paarden. In deze rubriek waren de verschillen erg klein en werd er op het scherpst van de snede gestreden. De winnaar van Wierden, Raymond Letteboer, werd twee en Tom Engbers derde voor Antonie ter Harmsel.

Rense Egberink winnaar 2-span zaterdagavond

Zaterdagmiddag werd er door de jeugd gestreden om de Rabobank bokalen. Hier kwamen Lisa Kleinjan, Larissa Reints en Rebecca Ramaker als kampioenen uit de bus. Er werd door deze jonge menners op een volwassen manier strijd geleverd.

De zondag stond in het teken van de Twente Cup. Denekamp is de eerste wedstrijd in een serie van vijf waarbij er drie resultaten tellen voor de Cup. De winnaar van de enkelspan pony’s is Larissa Reints uit Bruchterveld. Bij de tweespan pony’s ging de hoofdprijs naar een rijder van de organiserende vereniging John Hoogvliet. De zeer sterk rijdende Willibrord Woerdman was heer en meester in de rubriek enkelspan paarden. De kersverse reservekampioen van mendistrict oost, Gerard Schut, werd met zijn draver fraai tweede. Bij de tweespan paarden ging de overwinning naar Arjan Kleinjan voor Mark Weusthof.  Roy Ankone maakte zijn debuut in de tweespan rubriek en eindigde op een mooie vierde plek.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Kijk voor de uitslagen HIER!

Foto's!

Er zijn tijdens de 2 dagen EIM veel foto's gemaakt. Eerdaags zal een bericht verschijnen over hoe je die foto('s) van jou kan bemachtigen!

Klik om te reageren

laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mennen