Volg ons op

Mennen

WK-mennen 2016 in Breda

Het WK 2016 4-span paarden mennen: te gast van Stichting Twents Vierspan.

Foto's: Ron Zervaas Media Stock

WK-mennen 2016 in Breda

Zaterdag 3 september 2016, 05:30 uur. De wekker schreeuwt onverbiddelijk dat ik moet opstaan. Uhhhhh waarom ook al weer? Oh ja, we gaan naar Breda. Duidelijker gesteld, we gaan het WK Vierspannen mennen Outdoor Brabant 2016! Ik ben te gast bij de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof. De Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof heeft als doelstelling het bevorderen van de Twentse paardensport in het algemeen en van de mensport in het bijzonder. Ze wil de mogelijkheid scheppen om het Twents vierspan van menner Mark Weusthof op nationaal en internationaal wedstrijdniveau te laten uitkomen. De vrienden(fan)club van Mark Weusthof is dus mijn gastheer. Ik moet daarvoor om 07:30 uur in Rossum (OV) zijn. Want van daar uit vertrekt een bus met fans richting Breda. Na een tussenstop bij maatje Hans IJland voegen we ons onder de schare Mark Weusthof fans en zetten exact 07:30 uur koers richting Breda.

Ook Breda weet hoe zij een paarden evenement moet organiseren. Paarden zit ook de Brabanders in het bloed. Het evenemententerrein en voorzieningen in Breda is in alles een factor drie van dat in Lähden Duitsland. Dat moet ook wel want het aantal toeschouwers dat een WK trekt is natuurlijk vele malen groter. We worden met Twentse gastvrijheid ontvangen en getrakteerd op koffie met krentenwegge.

Bus heen

smorgensDe fans hebben hoge verwachtingen van het vierspan Mark Weusthof. Mark voldoet aan die verwachtingen en scoort op diverse hindernissen zelfs de beste tijd. Iedereen is optimistisch. Nog twee hindernissen en Mark heeft een goede klassering in het eindklassement. Geen top drie klassering want dat is te hoog gegrepen. Nee iedereen zou tevreden zijn met een goede klassementsplaats van waaruit Mark verder kan bouwen met zijn span naar het volgende seizoen. Mark verdiend het, Mark kan het. Dat heeft hij vandaag zeker al laten zien. Hieronder een impressie van Mark tijdens het WK 4-span 2016.

Ook mennen kent teleurstellingen

Maar dan slaat het noodlot toe in hindernis 7 waar er al meer teams zijn gesneuveld, komt het span van Mark vast te staan en komt niet meer voor of achteruit. De veiligheid van de paarden staat voorop en dus besluit Mark dat de paarden ter plekke moeten worden uitgespannen. Een onvermijdelijke diskwalificatie is het treurige gevolg.

De teleurstelling onder de fans is aanvankelijk groot maar iedereen beseft zich ook dat Mark vandaag heeft laten zien waartoe hij in staat is en dat is ook wat waard. De wedstrijd wordt natuurlijk afgekeken want de laatste 10 zorgen nog voor een prachtig en spannend schouwspel. Daarna komt iedereen richting de tent van Stichting Twents Vierspan om een drankje te drinken en na te praten over de enerverende dag.

Nabespreking

Napraten en borrelen

Het laatste drankje wordt gedronken. Het is bijna half zes. De bus vertrekt.

Terugrijs

Het Nederlandse vierspanteam mennen bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman heeft voor de vijfde opeenvolgende keer goud gewonnen. IJsbrand Chardon won de zilveren medaille, Koos de Ronde het brons. Theo Timmerman eindigde op de vijfde plaats. Titelverdediger Boyd Exell uit Australië won voor de vierde keer op rij individueel goud.

Mennen is een prachtsport!

Klik om te reageren

laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mennen